Megcsalás vagy csak flört

Megcsalás vagy csak flört

Ez a téma elég kényes, nem csak azért, mert sokféle nézőpont ütközik, hanem mert ok-okozati összefüggés is van benne.

Alapvetően 2 értelmezése van, az egyik, amikor valaki tudatosan keresi erre a lehetőséget, alkalmat, és a partnert, a másik pedig sokkal prózaibb, ez a spontán megcsalás.

Amikor valaki folyamatosan lesi az alkalmat, hogy megcsalja a párját, annak a hátterében leginkább a személy mentalitásával, viselkedési szokásaival kapcsolatban kell keresni a választ. Leginkább a bizonyítási vágy, valaminek a kompenzálása, vagy egyszerűen csak a vadászösztön a magyarázat, ám ezen belül is lehet számos oka.

A másik jellemző ok, hogy a kapcsolatában nem azt a minőséget vagy mennyiséget kapja, ami számára ideális lehet. Tudod, neked napi egy a szükséglet, de a párod elvan évekig egymaga, vagy az 5 centis kompromisszum, ám intelligens férj. Melyik elfogadható? Melyik nem? Ki szabja meg, hogy hol a határ? Ha csak sportból csinálja, akkor elítélendő, de ha csak a saját szükségletét elégíti ki akkor elfogadható?

Ezekre a kérdésekre a nincs jó válasz. A hormonok nagyon meg tudnak kínozni bárkit, ha ellenállsz, akkor azért, ha mész utána akkor meg azért. Ezért fontos hogy ismerkedés során erre is kapj választ, mert akkor még tudsz analitikusan dönteni.

Az én nézőpontom szerint, a partner nem tulajdon, ha együtt is vagyunk, akkor is joga van az öndeterminált létezéshez, és döntéshez. Biztos vagyok abban, hogy Neked, aki most e sorokat olvassa, az életed során volt számos olyan elképzelt kaland, ami arról szól hogy szexelsz valakivel, aki ilyen vagy olyan, esetleg bizonyos helyszín, vagy körülmény a gondolatod tárgya. Képzeld el,hogy egyszer csak belecsöppensz abba a szituációba, amiről már évek óta esetleg évtizedek óta ábrándozol, fantáziálsz. És akkor ott vagy, pont benne a közepében. Mit tennél?

Nézzük a lehetséges változatokat.

Egyszerűen tovább lépsz, mintha nem is létezne, aztán életed végéig ott fog égni az agyad egy hátsó zugában, hogy ott volt az orrod előtt, amire egész életedben vágytál, és mégsem tetted meg.

Vagy megteszed, aztán egész hátralévő életedben gyötör a bűntudat, hogy megcsaltad a kedvesed.

Vagy…
Megteszed, aztán hazamész, és boldogan elmeséled a párodnak, hogy milyen fantasztikus élmény volt, hogy valóra vált, egy évtizedes vágyad.

Hogyan reagál erre a kedvesed

Az első két variáció csak neked mond bármit is, mit gondolsz, a párod hogyan reagál a hírre, hogy… bármi lehet ez.

a,) Te büdös ribanc, húzzál haza anyádhoz
b,) Haragudni fog rád, esetleg nem szól hozzád napokig, hónapokig, aztán megnyugszik.
c,) Veled örül, osztozik a boldogságodban, és minden részletet tudni akar.

jó kérdések, és még jobb válaszok, de vajon Te melyiknek örülnél, hogyan reagálna, és egyáltalán hogy élnél meg egy ilyen helyzetet?

Csak szex, vagy mindent visz?

Ha megcsalod a párod, vagy Ő téged, akkor mi az, ami még elfogadható, és mi az mai már nem? Ha a feleséged csak dugni jár át a szomszédhoz, de minden időtöket együtt töltitek? Nem csak dugni jár a szomszédhoz, hanem együtt vannak szinte mindig? De lehet, hogy nem is dugnak, de együtt járnak bevásárolni, együtt mennek a piacra, meg a gyerekekért az oviba.

Ki adhat erre helyes választ? Ha annak idején jól választottál, egy olyan partnert, akinek az igényei egybevágnak a tiéddel, ám időközben valami megváltozott, akkor találd meg, hogy mi lett más, és kezeld a helyzetet. Ha nem jól választottál, akkor fogadd el.

Az én nézőpontom szerint, ha csak szexre kell a szomszéd, ok nélkül, csak mert jólesik, akkor nosza, ám ha már érzelmileg is ott van, akkor nincs mit tenni, valami megváltozott, és kevés csak a kiváltó ok kezelésével próbálkozni, mert ebben az esetben már nem segít.

Tudja hogy tudod

Ha megcsalod a párod, akkor azt ú tudni fogja. Nem mondom, hogy azonnal rájön, de folyamatosan észleli a jeleket, és ebből bizonyosság lesz. Ne becsüld le az értelmi képességeit. A nőknek különösen kiéleződött ez a képessége, ezért ha azt gondolod, hogy a háta mögött megtehetsz ezt-azt, akkor tévedsz.

Igaz hogy ő meg sem említi, nem utal rá, nem is célozgat, csak tudomásul veszi. Azért nem kérdezi meg tőled, mert biztos benne, ritkán tévednek az emberek ezzel kapcsolatban. A másik oka hogy nem kérdez rá, mert tudja a választ, és ha azt kimondod, akkor azzal végérvényesen megváltoznak a dolgok, és ezt nem akarja. Legalábbis egyenlőre.

Amikor összejöttetek, akkor már tudtad, hogy a szexuális étvágyatok nem egyezik, a szokásokról, fétisekről nem is beszélve. Ha ez az ismerkedés során nem lett egyeztetve, mert a „nem fontos” kategóriába lett sorolva, akkor mindketten hibát követtetek el, ha megbeszéltétek a dolgot, és azt mondtad, amit hallani szeretne, vagy ő neked, akkor ez hazugság volt, és mint tudjuk, hazugságra épített kapcsolat nem működik hosszú távon.

Szóval ha már kezd kínossá válni a nélkülözés hisz neked kevés a havi egy aktus, akkor keresel valakit aki pótolni tudja. És a kezdeti kis hazugságra halmozódnak az egyre nagyobbak.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

© 2018 -2022 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account