Milyen egy boldog kapcsolat

Milyen egy boldog kapcsolat

Egy fontos dolgot kell tudnod mindjárt az elején. Egy kapcsolat nem attól boldog, hogy azt állítod, hanem attól mert valóban az!

Egy jól működő kapcsolatról nem sok mondani való van, egészen addig, amíg jól működik. Pontosabban addig, amíg jól működtetik.

Ahogy egy mobilt időnként meg kell tölteni, az autóba tankolni kell, időnként olajat is kell bele önteni, a lakást takarítani kell, a kutyát etetni, stb. Egy kapcsolatot is működésben kell tartani, ha csak úgy „ott van”, az előbb-utóbb összeomlik. Ha az ismerkedés a legjobb forgatókönyv szerint zajlott, megtaláltátok a közös nevezőt, akkor könnyű dolgod van, lényegében csak folytatni kell, ugyanolyan kedvesen, mint az elején, időnként ajándékkal, figyelmességgel, szép szavakkal. Közös programok kettesben, ebéd, vacsora, vagy csak egy kis esti séta, vagy bármi, más aminek a másik örül, és jó érzéssel tölti el. Lényegében úgy kell bánni a kedveseddel, ahogy azt ő megérdemli, és amit tőle is elvársz. Ennyi! Ezen múlik egy kapcsolat.

Mi van akkor, ha ez nincs? Elfelejted a szülinapját. Ciki, de korrigálható. Nem nyitod ki neki a kocsi ajtaját, pedig eddig megtetted. Azt mondta, hogy kedvencedet csinálja vacsira, de még a hűtő is üres. ezek bármelyike előfordulhat, mint ahogy elő is fordul, nincs nagy jelentősége. A baj akkor kezdődik, amikor végleg elmaradnak ezek az apróságok. Elfogy az üzemanyag, ami addig működésben tartotta a kapcsolatot.

Mi történik ekkor?

Amikor biztosítottad a kedvesedet arról, hogy szeretsz vele sétálni, akkor lehet hogy igazat mondtál, de amikor már ezt nem teszed meg vele? Melyik az igaz, hazudtál amikor elmondtad hogy szeretsz vele sétálni, vagy akkor hazudsz, amikor tudatod vele hogy már nem szeretsz vele sétálni? Ez csak egy példa, itt lehet bármi más is, nem ez a lényeg, hanem az hogy a kettő közül az egyik nem igaz. Hazudtál. Erre nincs mentség, és folyamatosan megteszed újra és újra. Ha nem adsz hitelt érdemlő választ a változásra, akkor majd ő gondol valamit, de az lehet, hogy nem lesz jó neked.

Aztán sorban elmaradnak a régi megszokott dolgok, és mivel az egyik hazugság volt, egy újabb hazugsággal próbálod fedezni a dolgot. Biztosítékot adtál neki arról, hogy valóban szereted őt, és most hazudsz neki, ám te magad is tisztában vagy a helyzettel. Te is tudod hogy az egyik hazugság, csak éppen nem vallod be. Amikor megtettél neki dolgokat, az volt a normál állapot, de most hogy nem teszed meg, valamivel fedezned kell magad, és ha lehet, csökkenteni kell a látszólagos súlyát a dolognak.

Amikor még lángolt a dolog köztetek, akkor ő volt számodra a világ közepe, de most hogy hazugságokkal fedezed magad, nem lehet, hogy egy istenségnek hazudsz, mert az képtelenség, ezért leminősíted őt, valami egyszerűbb bálvánnyá, vagy kár még lejjebb, akivel szemben már megengedhető a hazugság. Ettől kezdve már nem bókolsz neki, nem dicséred, és nem teszel meg egyre több dolgot, ami régebben megszokott volt. És újra igazolod magad, hogy egy utolsó senkinek nem kell megtenned, azt, amit nem rég megtettél egy istenségnek.

Innentől kezdve nem mondasz el mindent, nem teszel meg sok dolgot amit kéne, ám megteszel olyanokat, amit nem kéne. És innen már nincs visszaút. A helyzet kezelésére a megoldás, a már fentebb említett metódus.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

© 2018 -2022 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account