Ideálok – Nem elég ha csak majdnem jó

Ideálok - Nem elég ha csak majdnem jó

A férfiak és a nők nagyban különböznek az általuk elképzelt ideális férfi, vagy nő vonatkozásában.

A nők számára a legfontosabb az intellektus, az egyéniség és a viselkedési forma. A külső jegyek, jellegzetességek csak másodlagos szerepet kapnak. Ezzel szemben a férfiak, leginkább a nő külső megjelenésére koncentrálnak, minden más kevésbé fontos. Ez az ellentét sok kapcsolatnak eleve gátat vetnek, hisz kizárnak olyan képességeket, ami valójában fontos lehet, és megengedőek azokkal a tulajdonságokkal szemben, amik alapvetően egy kapcsolatban nem megengedhetőek.

A nők többsége szerint a férfi legyen intelligens, művelt, jó humorú, és lehetőleg gazdag, a külső megjelenése gyakorlatilag nem számit, illetve egy pontban igen, legyen néhány centivel magasabb. A férfiak szerint a nő legyen bombázó, az értelmi és mentális képességeik lényegtelenek. Persze kivételek mindig vannak.

Nehéz feladat. A férfiak nézőpontja, a nők számára az intelligencia hiányára engednek következtetni, ezért a nők nehezebb helyzetben vannak. Már csak azért is, mert az összes nő közül a bombázók aránya viszonylag alacsony, így az intelligens férfira vágyó nők, megint csak a maradékból válogathatnak.

A nők ideális jelöltje, némi válogatás után előkerülhet, ám a férfiak egyedi megközelítése miatt, a nőknek mégis csak nehezebb a dolguk. Miért írom ezt?

Tapasztalatból. Nézzünk egy férfit, aki vonzódik a telt idomok felé, minél husibb, annál jobb. Ez a férfi bekerül egy társaságba, ahol 3 nő van, egy sovány, egy átlagos, és egy telt. A pasink, egyértelműen a telt nőre hajt rá, ám ugyanakkor, ugyanolyan hévvel flörtöl a másik kettővel is. Még akkor is ha ki nem állhatja a vézna nőket. Ám ha a sovány nő előbb adja meg magát, akkor mi pasink, elviszi a soványt, csak azért mert az már megvan. Már akkor is, ha tudja, hogy  a ducit végleg elbukja, ha a soványat viszi. Ez egy olyan logikai csavar, amit egyszerűen nem lehet megérteni.

Egy másik jellegzetes nézőpontbeli különbség a szex. A férfiak minél előbb meg akarják kapni, a nők meg ráérősen állnak a dologhoz, ami így önmagában is sok konfliktusra ad okot.

A nők állítása szerint a szex csak másodlagos fontossággal bír, ha minden más szempontból megfelelő a partner, akkor érdemes csak sort keríteni rá.
Képzeld el a helyzetet, már 3 napja, vagy egy hete folyik az ismerkedés, és még mindig nem történt meg az aktus. A szerelem már lángol, szikrákat vetnek, stb., de a lényeget halogatják. Miért? „Nehogy azt gondolják rólam, hogy könnyűvérű vagyok
Aztán egy hét múlva megtörténik a dolog, és mindenki boldog. Vagy mégsem?

Egy héttel az ismerkedés után, amikor már dúl a szerelem, amikor oda jutnak, hogy…
Kiderül, hogy nem áll fel, vagy túl kicsi, vagy túl nagy. A legtöbb nő számára a szexualitás nem is annyira fontos. Ezt állítják, persze megint vannak kivételek. Aztán amikor kiderül, hogy a választottjának csak 5 centi képessége van, akkor már nem lehet visszakozni, hisz már beleszeretett, tombol a hormon, stb., majd lesz valahogy. Ha ilyen helyzet van, akkor a nők soha nem mondják, hogy bocsi koma, de ez nekem túl kicsi. Ez persze a pasinak jó, mert sikerül eladni, az eladhatatlant.

Sok nővel ismerkedtem már, volt amikor annyiban maradt a dolog, volt amikor barátság lett, és volt amikor kapcsolat. Tapasztalatom szerint, ha az ismerkedés során felhozom témának a szexet, akkor a,) Én bunkó vagyok és nincs további beszélni valónk egymással, b,) Nehogy má’ elmondjam egy „idegennek” hogy mit hogy csinálok, inkább mondok valami mást, c,) Ez a legritkább, tudunk beszélni róla.

Ismerkedés során a nők tabuként állnak a szex témához, pedig ha egy kicsit elemezzük a dolgot, akkor kiderül, hogy ez egy univerzális téma, amiben mindenkinek van valamennyi gyakorlata, mindenkit érdekel, és nem utolsósorban egy kapcsolat alappillére is.

Nem mellékes információ, amit jobb az elején tisztázni, hogy kinek mennyi az annyi? Ha nekem az igényem a napi egy, akkor rossz választás lehet egy olyan, aki csak szökő évente hajlandó rá.  Ha nekem bejön bármely fétis, és mondjuk, szeretem lakkruhában csinálni, akkor nem lenne jó, ha a jelöltem allergiás rá vagy épp a kotont is szalvétával fogja meg. Van számos kombinációja az ellentéteknek, és ha ez fontos, márpedig szerintem a szex az egyik alapvetés egy kapcsolatban, akkor nem lehetséges a kompromisszumos megoldás. A legideálisabb, ha találsz valakit, akinek ugyanazok a dolgok okoznak örömet.

Tudom, hogy számos vélemény állítható szembe az enyémmel, ám ennek ellenére meg vagyok róla győződve, hogy a legjobb választás egy olyan személy, aki a leginkább hasonló nézetekkel és szokásokkal, nem korlátozza, hanem kiegészíti az életet.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

© 2018 -2022 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account