A házasság

A házasság

Fiatal korban, az idősebbektől szülőktől, rokonoktól, barátoktól, mindig kapunk instrukciókat, hogy mit hogyan kell csinálni, mi hogy jó, mit szabad, mit nem, mi etikus és mi nem. Mindegy mit gondolsz, ha ezek az irányelvek elég sokszor és szinte minden irányból hatnak ránk, akkor elfogadjuk azt, mint igaz állítás. Függetlenül attól, hogy igaz, vagy sem. Némelyik egy életre megváltoztatja a gondolkodásodat, a világról alkotott elképzelésed.

Gyerekkorban napi szinten sulykolják beléd, hogy ezt nem szabad, azt ne csináld, ám kevés esetben adnak hozzá kielégítő magyarázatot, hogy vajon miért nem szabad felmászni a fára, vagy miért nem szabad megkérdezni egy embert, aki kerekesszékben él, hogy mi történt vele.

Aztán később olyan állításokat fogadtatnak el veled, mint hogy egy fiatal nőnek meg kell házasodni és gyereket kell szülni. Persze te elfogadod, mint igaz állítást, hogy neked tényleg ezt kell tenni. Ahogy múlik az idő, azt látod, hogy a környezetedben már sokan megtették, ezért beállsz a sorba és te is megteszed.

Ha kényszer hatására kell partnert találnod, akkor lehet, hogy elkapkodod, ahogy múlik az idő, egyre inkább csak azt tartod szem előtt, hogy mielőbb találj valakit.

Ha szeretnél még több információt kapni a témában, akkor jelezd nekünk ezt a kapcsolati oldalon, akár konkrét formában megfogalmazott kérdésben, és amint tudunk válaszolunk neked.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

© 2018 -2022 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account