A szexuális szokások, avagy a tabuk

A szexuális szokások, avagy a tabuk

A szexuális szokások. Minden ember más mértékben, és más beállítottsággal éli meg a szexualitást. Ez így természetes, hisz nem vagyunk egyformák.
A szex egy olyan területe az életnek, amiről soha nem tanultunk, amire nem tanítottak minket, ezért általánosságban elmondhatjuk, hogy amiről van tudásunk azt ismerjük, amiről nincs semmi információnk arról nem tudunk semmit.

Régebben, vagyis a mostani 50-70 éves korosztály, szinte csak a “hagyományos” pózt ismeri, nekik ennyi a szex. Persze vannak akik egy kicsit nyitottabbak, és idő közben megismertek más metódust is, ám ez nem igazán jellemző a többségre. A fiatalabb korosztálynál egy kicsit jobb a helyzet, (35-50) ám az alapok náluk is leragadtak annál a pontnál, amikor megkapták a felvilágosítást, hogy mi is a szex, mi a szerepe az életben és mi a célja, túlmenően azon hogy utódokat nemz.

A férfiaknál továbbra sem okoz problémát a téma, hisz ők egymás közt megbeszélik az ilyet, de a nézőpontos sok esetben különböznek attól, hogy ők hogy látják, érzik, és ugyanezt a helyzetet hogyan látják a nők. Sok különbség van.

A szokások

Az idő előrehaladtával, – értem ezt a kor vonatkozásában, és a tényleges idő elteltével, – mindenki hozzájut új információkhoz, aminek a legfőbb forrása manapság az internet, és a szexoldalak.

Figyelem! Az ilyen oldalak nem hitelesített oktatási forrásanyagok! Jelen esetben kizárólag a lehetséges módok, pózok, szituációk szempontjából releváns.

Aki csak a misszionárius pózt ismeri, (ismerte) azok számára meglepő lehet, vagy inkább megdöbbentő, hogy mennyi minden van még a szexben, de mivel nem tudtál róla, így elképzelni sem tudtad hogy lehet más is, mint ami eddig volt. Szóval amikor pornót nézel, tekints rá úgy, mintha csak technikai oktatófilm lenne, a “szereplők” személyiségét hagyd nyugodtan figyelmen kívül.

A férfiak számára az ilyen “oktatás” séma szerint zajlik le, és mivel ők eleve nyitottak erre, mondhatjuk, hogy az ő tudásuk naprakész, ám a nőkkel egy kicsit más a helyzet.

Ha egy nő megnéz egy pornót, akkor az elsősorban érzelmileg fogja őt megragadni, mert ha valami tetszik neki, (ez lehet bármi, mód, pód, helyszín) akkor azt akarja, szeretné átélni, de erre elég kicsi az esélye, mert:

  1. Nem beszél arról hogy ő ilyet is megnéz
  2. De ha mégis, nem beszél arról, hogy ez őt felizgatja
  3. Nem beszél arról, hogy szeretné átélni
  4. A párjának meg sem említi, pedig együtt él vele 10-20-30 éve

Mint ilyen esélye sincs arra hogy valaha átélje ezeket az élményeket, és ezért inkább tartózkodik attól hogy ilyen helyeken járva, újra feléledjen benne a vágy. A nők ezért nem néznek pornót.

Mi van akkor, ha elmondod a férjednek, hogy ezt vagy azt láttad, és szeretnéd kipróbálni?
Az egyik lehetséges válasz erre, hogy: “Te nem vagy normális”
Az átlagos férjek, a férfiak, nem fognak ebbe belemenni, mert akkor kiderülhet, hogy ez nekik is örömet okoz(na), ám ők nem vállalják be, hogy érzelmileg megnyíljanak.

Ha egy nőt elég erősen hajt a kíváncsiság, akkor meg fogja tenni, bár lehet hogy nem a férje lesz az alanya, mert neki nem meri elmondani, ám mégis megteszi. Aztán jön még egy sor más élmény is, amikor már nehéz megállítani a dolgot.

Fokozatok. Mennyire vagy perverz?

Ez egy eléggé szubjektív elmélet, hisz mindenkinél változó ennek a mértéke, illetve ennek a hiánya. Van aki még sosem mert levetkőzni a párja előtt, ám vannak, akik szinte mindig meztelenül vannak. Van aki képtelen a misszionárius pózok kívül bármi mást kipróbálni, mert az neki már perverziónak számít, ám vannak, akik szeretnek minden újat kipróbálni.

Ha valakinek van bármilyen perverziója, (ami nagyon szubjektív, mindenkinél más a mérce) akkor azt a legritkább esetben meri elmondani a párjának. Miért? Mit fog rólad gondolni? Elhagy ha megtudja? Lehet. De lehet az is hogy ő lesz a legjobb partnered abban, ami neked a legnagyobb örömet okozza.

Ez az a téma, amiről az emberek nem szeretnek beszélni az ismerkedés során, pedig fontos lehet, mert ha nem egyforma az igényetek, a szex iránti vágy mértéke, akkor az hosszú távon biztosan megkeseríti az életeteket.

Mi a te perverziód?

Van akinek még az sem fér bele, hogy ruha nélkül vagy világosban szexeljen, ám vannak, akik szeretik a nyilvános helyeket. Van aki írtózik az orális szextől, akinek már a gondolat is perverz, hogy a szájába vegye, ám van aki imádja.

Példaképpen felsorolnék néhány perverznek számító dolgot, ám erre sokan az mondanák, hogy ez vagy az, nem is perverz, hanem hétköznapi. Ha Te tudni akarod hogy számodra mi perverz, akkor játssz egy kicsit, gondolatban sorolj fel néhány olyan szexuális tevékenységet, amire Te azt mondanád, hogy “én ilyet soha nem tennék“, ha megvan, akkor máris van egy listád arról, hogy neked mit jelent az hogy perverz.

Összegzésül, ha neked van bármilyen nem szokványos elképzelésed arról hogy mi okozna neked még több örömet és élményt, akkor azt most azonnal oszd meg a pároddal, és érd el hogy ebben ő legyen a partnered. Ha nem akarja, akkor sem vesztesz semmit, de legalább a lehetőséget add meg magadnak.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

© 2018 -2023 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account