A nők és a férfiak közti viszony

A nők és a férfiak közti viszony

Általánosságban elmondható, hogy a nők és a férfiak közti viszony, javarészben sztereotípiákból áll. Ám ezzel együtt nagyon sokban különböznek, ha párkapcsolatról van szó.

A nőkről elmondható, hogy alapvetően hűségesek, odaadóak, egy kapcsolatban mindent alárendelnek annak, hogy a párjukat kiszolgálják, ezzel együtt önállóak.

A férfiakra jellemzőbb hogy kicsapongóak, megragadnak minden kínálkozó lehetőséget, kevésbé önállóak, ez alól kivétel a szakterületük, amiben viszont nagyon jók, és a kapcsolatban a nő csak sokadik a sorban.

Ezek részint megfigyelések, részben tapasztalatokra épülnek. Vannak nagyon szélsőséges, és vannak kivételes esetek is, de általában a fentiek a jellemzőek.

A nők a kapcsolaton belül mindent megtesznek, hogy a az a legjobb legyen, főz, most, takarít, bevásárol, ellátja a gyerekeket, és mindezeket akkor is megcsinálja, ha már nagyon fáradt, és kimerült, vagy éppen beteg. A férfiakra az ilyen feladatokat rábízni, mondhatni fogy felesleges, hisz vagy nem csinálja meg, vagy csak akkor, ha épp kedve van hozzá, de sok esetben, ha meg is csinálja, abban nincs sok köszönet.

Alaphelyzetben egy nőt nem lehet elcsábítani, még egy kósza kaland erejéig sem. Ám amikor az alaphelyzet már a múlté, akkor, más a helyzet, ám elcsábítani, így is majdnem lehetetlen, hisz van tartása, önbecsülése, és ha mégis odaadja magát valakinek, akkor azt ő fogja kiválasztani.

Ezzel szemben egy férfit szinte bármikor, bárhol, bármilyen körülményben megkaphat az a nő, aki őt kiszemelte. A férfi, legfeljebb meglepődik a dolgon, ha hamar hagyja magát elcsábítani.

A férfiakra amúgy is jellemző, hogy a fajfenntartó ösztönre hivatkozva, azt kifogásként használva, szinte minden helyzetben képes és alkalmas arra, hogy a nőkkel kikezdjen, flörtöljön, és adott esetben ennél is tovább lépjen.

Látszólag ez a hozzáállás lehetetlenné tesz egy jól működő kapcsolat fenntartását. Látszólag! Ha minden jól megy, már az ismerkedés során kiütöttetek minden lehetséges buktatót, és a közös életben minden jól működik, megvan az összhang, és a közös célok, akkor a férfi is monogám tud lenni. Ha a nő képes őt ebben az állapotban megtartani, akkor egy jó kapcsolatról beszélhetünk.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2020 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account