Szex a párkapcsolatban

Szex a párkapcsolatban

A szex az egyik legnagyszerűbb dolog a világon, és ez igaz egy párkapcsolatban is. Ha jó a szex, akkor az sok örömet tud okozni, ám az is igaz, hogy a szex a legnagyobb fájdalmak és a legnagyobb problémák forrása is lehet.

A szex a párkapcsolatoknak a legelemibb része. Réges-régen még azt tartották evidensnek, hogy a szex csak a házasság után gyakorolható, és csak a gyermeknemzés lehet a célja. Aztán a társadalmi beállítottságok megváltozása magával hozta ennek egy megengedőbb változatát, miszerint a szex már a házasság előtt is gyakorolható és nem csak a fajfenntartás céljául, hanem az örömszerzés lett a fő mozgatórugója. Manapság a szex, mint egyfajta közösségi játék van jelen az életünkben, mindenféle érzelem nélkül, etikai és morális határokat feszegetve, csak az élvezet a megszentelt cél. Ezen belül is a saját élvezetét tartja szem előtt a többség.

A szex minden párkapcsolat egyik alapvető része. Nem lehet úgy tenni, mintha nem lenne rá szükség, nem lehet a fontosságát alábecsülni. A párkapcsolat működésben tartásához szükséges hogy legyen valamilyen testi kapcsolat is.

A problémák akkor kezdődnek, amikor az egyik fél megelégszik azzal, ha néha van valami kis huncutság, ám van olyan is aki napi szinten igényli a szexet. Ebben nincs semmi meglepő, vagy szégyellni való. Egy kapcsolatban fontos hogy legyen harmónia, legyen vonzalom és legyen annyi szex, ami mindkét félnek megfelelő. Kis különbség még elfogadható, ám ha a két fél étvágya távol esik egymástól, akkor az problémához vezet, hosszabb távon meg a kapcsolat működőképességét veszélyezteti.

Éppen ezért fontos és kívánatos lenne, hogy az ismerkedés során ezt a témát is érintve, tudassuk a partnerrel, hogy milyen a saját beállítottságunk e téren, objektíven, és túlzások nélkül kellene bemutatni a saját szexualitásunkat.

A leggyakrabban elkövetett hibák a nők részéről, hogy úgy állítják be a szexet, mintha az nem lenne fontos. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen, de sokan tesznek így. Számukra látszólag fontosabb az intellektus, illetve a belső értékek. Azt gondolják, és talán komolyan is veszik, hogy nem fontos, ám jó ha van, de ha nincs az sem baj, mert számukra elég a partner puszta jelenléte is. Aztán egy nap arra ébrednek, hogy már hónapok óta nincs szex, és sajnos sok esetben a partnert okolják ezért.

A férfiaknál ez pont fordítva van. Ők szeretnek nagyobbnak és erősebbnek látszani, mint amilyenek valójában, és ezért hajlamosak túlzásba vinni önmaguk bemutatását. Ez azt eredményezheti, hogy a kiszemelt nő, azt véli látni benne, akire mindig vágyott, ám a valóságban a teljesítmény jóval elmarad a várt és kíván mértéktől.

Ha összevetjük ezeket a hibákat, amit a két fél elkövet, akkor világos, hogy mindketten csalódni fognak, és előbb-utóbb elválnak az útjaik.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2018 -2023 Nő és Férfi

Log in with your credentials

Forgot your details?