Problémakezelés másképpen

Problémakezelés másképpen

A párkapcsolati probléma kezelés végeredménye két esélyes. Az egyik lehetséges végkifejlet, hogy a pár ismét rátalál a közös nevezőre, így egy új alapra helyezve a kapcsolatot, az tovább folytatódhat, immár problémamentesen. A másik a válás. Ténylegesen vagy képletesen.

Amikor egy kapcsolat eljut arra a pontra, amikor a kezdeti lelkesedés elmúlik, átadja a helyét a csalódásnak és a kételynek, akkor a felek megpróbálják újabb hazugságokkal működésben tartani, illetve megmenteni a dolgot. Igen, az újabb hazugságok csak tovább rontják a helyzetet.

Ebben a helyzetben csak 1 lehetséges megoldás van. Egymás közt meg kell beszélni a dolgot. A legapróbb részletekig, mindent. Mit tettél amit nem kellett volna megtenned, mit nem tettél meg amit viszont meg kellett volna tenni? Ki csalta meg a másikat, kivel, mikor, hol? Mit mondtál a párodról másoknak, az Ő háta mögött? Mire költötted a közös dugi pénzt. Részletezni kel a szexuális szokásokat, mit tettél, kivel, mikor hol, stb, és még sorolhatnám, hisz egy kapcsolat milliónyi ilyen szituációt rejt magában, ám a teljes megoldás ezeken keresztül vezet.

Ami nagyon lényeges: Nem a másikat kell felelősségre vonni, nem azt kell felhánytorgatni, hogy ő mit tett vagy mit nem, csak azt amit te tettél ellene, illetve mivel hogyan ártottál neki. Ez a kitárulkozás csak szóbeli lehet, esetleg írásban lehet a kiegészítő adatokat bemutatni. Nem lehet benne egy pillanatnyi számonkérés sem, mert akkor a folyamat megakad, és lőttek az egésznek, innen már helyrehozhatatlané válik a dolog. Ha bármelyik fél a vége előtt megszakítja a folyamatot, és kiszáll belőle, akkor szintén vége.

Ennyi. Mire minden kis részlet előkerül, és mindent kipakoltok egymásnak, és csak akkor, ha becsületesen végigcsináljátok, akkor a végén egy hihetetlen megkönnyebbülés lesz a jutalmatok, és ezzel együtt elszáll, minden olyan feszültség, ami előtte még probléma volt. Ha ezt ketten végigcsináljátok, – nem kihagyva semmit, nem elhallgatva semmilyen apró részletet, – akkor valójában megismerheted a párodat olyannak, amilyen valójában, ellentétben azzal, amilyennek beállította magát az ismerkedés során. Akik képesek végigcsinálni ezt a folyamatot, azok a végén olyan pozitív élménnyel lesznek gazdagabbak, ami azelőtt soha nem is gondoltál volna. És a végére megérdemeltek egy gratulációt, mert ezt nem sokan képesek végigcsinálni. Mire a végére értek, nem fogsz haragudni a másikra, azokért a sérelmekért, amivel vétett ellened. Ha mindketten így éreztek, akkor teljes a siker.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

© 2018 -2022 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account