Szex - Amiről nem beszélünk az nincs?

Szex – Amiről nem beszélünk az nincs?

A szex egy olyan téma, amiről sokan nem mernek beszélni, nem mernek segítséget kérni, ám az sokkal jellemzőbb, hogy eltitkolják a sikertelenséget, és a kielégületlenséget, még a saját partnerük előtt is.

Emlékszel arra, amikor még egészen kicsi kislány voltál? Emlékszel arra, amikor a puncid furcsán bizsergett? És arra, amikor hozzáértél kellemes érzés futott rajtad végig? Fogalmad sem volt arról hogy mi az, és hogy miért történik meg.

Aztán jött a rémület, amit a szülők és a nagyszülők váltottak ki belőled azzal, hogy rémképeket ültettek beléd arról hogy mi történik azzal, aki hozzá meg nyúlni a saját testéhez. Volt ebben minden lehetséges szörnyűség, a sátántól a betegségekig szinte minden.

Aztán mire már el is felejtetted a dolgot, jött egy újabb megrázkódtatás. Férjhez mentél. És a férjed pont azt akarta tőled, amitől már semmit nem vártál, ami számodra a rémségek forrása volt, és ami a pokol kapuját nyitja meg előtted, ha csak hozzáérsz. És ő pont ezt akarta tenni, és mivel Te jó feleség voltál, engedtél, mert ez is elvárás egy nő felé.

Engedtél, és jó feleséghez méltóan odaadtad magad. Majd miután a férjed „végzett” azon gondolkodtál sokáig, hogy vajon miért akarja ezt minden férfi, amikor neked ez egy cseppet sem volt jó élmény, sőt inkább kellemetlen, vagy egyenesen rossz és fájdalmas. A választ nem találtad meg. Talán még most is ezt keresed.

Az évek során sok ilyen élményben volt részed, és mindvégig csak tetted a „dolgod” mert ezt várják el tőled. Minden alkalommal volt egy érzésed, ami nagyjából csak annyi hogy valami még hiányzik, valami nem egész. Ez az orgazmus. Amiben még nem volt részed, és így azt sem tudod mi az, mit kéne érezni.
Amikor a barátnőkkel szóba kerül a téma, számodra hihetetlen, hogy ők a szexet olyan élményként fogalmazzák meg, ami számodra ismeretlen, és mivel neked ciki hogy nincs ilyen élményed, csak bólogatsz, és amikor kérdeznek, a szende szűziesség álcája mögül csak annyit mondasz, hogy titok.

Mi is az orgazmus? 

Az orgazmus a nemi aktus tetőpontja; a nemi szervek szexuális ingerlése által kiváltott rendkívül intenzív, elsősorban fizikai, ettől pszichológiai örömérzet, régi magyar szóval: kéjérzet. Az orgazmus euforikus élmény, melyet olykor önkéntelen testmozgások, izommozgások, esetenként kifejező beszéd vagy hangok, megemelkedett pulzusszámvérnyomás és szapora légzés kísér. Az orgazmus általában pár másodpercig tart, nőknél általában elnyújtottabb szakaszt jelent, mint a férfiaknál, ugyanakkor a nők körében sokkal változatosabb az intenzitása, és ezzel együtt a megélése. (A kifejezés a görög οργασμός („izgalom”, „duzzadás”) szóból származik. Az orgazmust szokásos esetben (egyben a legkönnyebben) a férfiaknál a pénisz, nőknél a klitorisz közvetlen ingerlése váltja ki, mely történhet szexuális együttlét (más néven közösülés vagy szeretkezés) vagy autoerotikus szexuális tevékenység (más néven önkielégítés vagy maszturbáció) során. A szexuális kultúra részeként gyakori a szexuális partnerek egyidejű orgazmusára való törekvés, azonban ez sok esetben nehezen megvalósítható a nők és a férfiak eltérő szexuális, fizikai adottságai miatt, így a homoszexuális kapcsolatokban ezt sokkalta könnyebb elérni. Az orgazmus során illetve azt követően a szervezetben neurohormonok (oxitocinprolactin és endorfin) termelődnek, amelyek az orgazmus utáni kellemes testi állapot fenntartásáról gondoskodnak néhány percen keresztül.

Érdekes lehet ugye? A következő írásban ezt részletezzük egy kicsit jobban.

Ha szeretnél még több információt kapni a témában, akkor jelezd nekünk ezt a kapcsolati oldalon, akár konkrét formában megfogalmazott kérdésben, és amint tudunk válaszolunk neked.

 

 

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2018 -2023 Nő és Férfi

Log in with your credentials

Forgot your details?