Miért nincs orgazmusom?

Miért nincs orgazmusom?

Miért nincs orgazmusom?

Ebben a fejezetben csak nőkről lesz szó, hisz ez a probléma a férfiakra nem jellemző.

A női nemi szervre sok esetben a vaginát használják, mint elfogadható jelző, ám ez nem fedi a valóságot, ugyanis a vagina, az a külső részek mögötti rész, ami valójában a medence belsejében van. Az általános szóhasználatban soha nem a belső rész kerül szóba, (vagina) hanem a külső részek, aminek több közhasználatú neve is van. Néhány említésre méltó elnevezés társadalmi és szociális mércével nem elfogadható. A két legismertebb név: “punci” “pina”. Mi itt és most a punci nevet fogjuk használni, mert ez kimondva és leírva is szerethető név, és nem mellékesen, pont ez az ami a legtöbb örömet vagy bánatot okozza egy nőnek.

Sok nő csak ritkán vagy egyáltalán nem jut el a csúcsra. A háttérben testi vagy lelki okok állnak.

A szexológusoknál megforduló nők nagy része küzd azzal a problémával, hogy nem jut el a csúcsra, statisztikák szerint a nők 25%-a nem képes átélni egész élete során egyszer sem az orgazmust!

Az egyik kizáró ok, ha fizikai sérülés, esetleg, genetikai deformitás okozza az orgazmus-képtelenséget, ám ez annyira ritkán fordul elő, hogy említésre sem méltó.

A fő okok között általában a neveltetéssel kapcsolatos szokások és tiltások szerepelnek. A legjellemzőbb ilyen eset, amikor a gyerekkorban tiltásokkal, sok esetben büntetéssel sújtják azokat, akik tudatosan vagy akaratlagosan, megérintik esetleg szándékosan stimulálják a saját intim zónát. Az ilyen esetek többsége oda vezethet, hogy felnőtt korban is él ez a lelki elnyomás, vagyis képtelenek a saját nemi szervüket, megérinteni, sok esetben még a látványától is irtóznak. Az ilyen esetek hátterében többnyire vallásos szülőktől, nagyszülőktől ered.

A párkapcsolatban élőknél az orgazmus hiánya, részben visszavezethető a fentiek valamelyikére. Ha a nő semmit vagy csak keveset tud a saját nemiségéről, az csak egy dolog, de ha ez összeadódik egy férj nulla tudásával, az már tragédia.

Az orgazmus hiányának a kezelésére a legjobb mód, ha megismered saját magad, a reakcióidat, mi az mi jó. Ha így teszel, akkor a párodnak is tudsz segíteni, hogy közös élmény legyen a szex.

Folytatjuk.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

© 2018 -2023 Nő és Férfi

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account